Menu

Kraftfulla Kvinnor - Stadsvandring På Södermalm

Stockholm

Södermalmstorg, Slussen
söndag, 8 mars 2020 kl:13:00

Kompetent guide som berättade om historiska kvinnor som huserat på Södermalm och om deras livsöden och kamp i ett mansdominerat samhälle., millan191, TripAdvisor-användare.

Vi talar alldeles för sällan de starka kvinnor som vågade ta kampen när ingen annan gjorde det – och vann. Modiga kvinnor som levde i en mansdominerad värld, som förblev omyndiga och kanske aldrig hann få rösträtt. Det var mycket tack vare dem som detta så småningom blev verklighet och är självklarheter för oss som lever idag. Har du sett tv-serien ”Fröken Frimans krig” med Sissela Kyle så vet du vad vi talar om.?

I vår kvinnovandring Kraftfulla Kvinnor uppmärksammar vi dem som har fått alldeles för lite plats i historieböckerna. Vår guide berättar om de kvinnor som kämpade för alla kvinnors rätt att få bestämma över sig själva, till exempel med hjälp av rösträtt. För att fattiga barn också skulle få gå i skolan och utbilda sig. För hjälp till ensamstående mödrar som hade det knapert. De kämpade också ofta för att gamla miljöer i Stockholm skulle bevaras, och inte rivas ner till förmån av nya byggnader. Vilka var dessa kvinnor? Vilket öde väntade dem?

?På vår stadsvandring Kraftfulla Kvinnor möts vi vid Slussen på Södermalm och promenerar genom tre av Södermalms församlingar. De bär alla kvinnonamn: Maria, Katarina och Sofia. Turen avslutas på Fjällgatan, med en fantastisk utsikt över Stockholm. Tillsammans med oss och med hjälp av dig, får dessa kraftfulla kvinnor liv igen - så att vi kan fortsätta hedra deras kamp för dagens kvinnor.??

Vänligen notera: Denna stadsvandring äger rum på Södermalm, ett område med många backar som vi går både upp och ned för. Vi föreslår att du bär bekväma promenadskor.

Vi möts vid Slussen och går genom tre av Söders församlingar. De bär alla kvinnonamn: Maria, Katarina och Sofia. Vi avslutar vår vandring på Fjällgatan. Tillsammans med oss får dessa kraftfulla kvinnor liv igen!

Datum / Tid

söndag, 8 mars 2020 kl: 13:00

Plats

Stockholm, Södermalmstorg, Slussen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad