Menu

TOMM¥ €A$H (EST) LIVE

Malmö

Babel
lördag, 30 april 2022 kl:20:30

Gör dig redo för en riktig drabbning! 2022 kan du fira Valborg tillsammans med den helt osannolike öststatsrapparen Tommy Cash på Babel.


TOMM¥ €A$H
Tommy Cash föddes i Estland under Sovjetunionens sista andetag. Efter en uppväxt präglad av lika delar baltiska getton och regionens ryska arv tog han vägen via grafitti och dans, innan han utvecklades till det han är idag – tidernas hårdaste och mest sanslösa öststatsrappare.


Videon till Tommy Cashs singel ”Winaloto” utnämndes till “the most unsettling music video of all times” av NME strax efter att den hade laddats upp. Och plötsligt hade folk runt om i världen fullt upp med att fundera kring huruvida den här killen är på riktigt eller inte.


Fyra år efter debutalbumet ”Euroz Dollaz Yeniz” släppte Tommy den hyllade skivan ”¥€$”, där han bland annat samarbetade med Charli XCX. Samma år lanserade han även sitt egna klädmärke.


Sedan dess har Tommy Cash gästat bland andra Charli XCX, Lorenzo och Modeselektros banger ”Who”. Men nu är han äntligen aktuell med nytt material i eget namn.


På singeln ”Zuccenberg” backas Tommy Cash upp av Diplo och $uicideboy$. Det var en strålande introduktion till 2021-års EP ”MONEYSUTRA”, där Tommy återigen knäcker det mesta och de flesta.


Babel föddes ur askan av kulturhuset Jeriko. Personerna bakom Babel drev tidigare bar och klubbverksamheten i huset och genomförde under 2008 en vision de gått och burit på länge. Man ville med Babel skapa en internationellt gångbar konsert- och klubblokal för en musikintresserad publik. Under renoveringen byttes hela ljud- och ljussystem ut för att skapa de bästa förutsättningar för att arrangera konsert-, klubb- och andra scenarrangemang.

Datum / Tid

lördag, 30 april 2022 kl: 20:30

Plats

Malmö, Babel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad