Menu

Tjärdalen

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
söndag, 23 oktober 2016 kl:18:00

Det är två dagar innan midsommar i en fattig by i norra Västerbotten. En man har byggt en tjärdal, för att framställa tjära, som ska försörja hans skuldsatta familj. När planerna saboteras av ett illdåd sätter det igång ett händelseförlopp som skakar byn i dess grundvalar och väcker frågor om vad ett liv egentligen är värt. Tjärdalen är en uttrycksfull och våldsam berättelse om hopp, förtvivlan, skuld och ansvar.


När Sara Lidman, en av de största svenska författarna genom tiderna, debuterade med Tjärdalen 1953 blev det en av femtiotalets stora litterära händelser. Den har kallats ”århundradets debutroman” och är lika aktuell i dag. Nu får den urpremiär som musikteater i en originaluppsättning som framförs av en stor ensemble med sju kvinnliga skådespelare och tre musiker på scen.


Föreställningen är regisserad av Carolina Frände och dramatiserad av Carl Åkerlund med musik av Jonas Svennem – båda med i bandet Winhill/Losehill.


Under våren 2016 finns möjlighet att ansluta sig till bokcirkeln där man tillsammans med andra läser boken Tjärdalen. Det går bra att ansluta sig under hela våren. Läs mer på tjardalen.riksteatern.se


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

söndag, 23 oktober 2016 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

230kr - 260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad