Menu

Fäboland

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
tisdag, 2 maj 2017 kl:17:00

Fäbodars musik - det vill säga brudars musik är det som är grunden i den svenska folkmusiken. Det står det inget om i historieböckerna, utan man måste läsa lite mellan raderna. Och det har vi valt att göra, säger Sara Parkman och Samantha Ohlanders om sin kommande föreställning "Fäboland".


"Fäboland" är en alternativ historietolkning på den svenska folkmusikens historia, där man utgår från fäbodarna som en matriarkal utopi. Det handlar om den svenska historien ur ett annat perspektiv, en bortglömd historia, som inte är till för att skapa gränser och exkludera människor - utan visa på vad tradition kan vara.


"Fäboland" är en salig mix av svängig musik, historia, nya perspektiv, spex, folklore deluxe, feminism, röster från förr och sagor från idag.


Sara Parkman och Samantha Ohlanders är några av Sveriges bästa folkmusiker. Lite som Kalle Moraeus juniors fast feminister och tuffare. Deras musik hörs på bygdegårdar och nattklubbar och med feministiska och antinationalistiska budskap för de folkmusiken in i nutidens Sverige.


Duon är aktuell med en Europaturné, är nominerade till Årets traditionsbärare 2015 på Folk- och Världsmusikgalan och till hösten 2015 kommer deras debutplatta.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

tisdag, 2 maj 2017 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad