Menu

Selma & Gustaf feat. The Unmarried Queen

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
fredag, 28 april 2017 kl:17:30

Selma & Gustaf är indie/americana-duon som fortsätter öppna ögonen på för musikälskare över hela landet. Fredag den 17 februari släpps nya singeln Where we once belonged, som är den andra singeln från uppkommande (ännu obetitlade) EP:n som släpps i slutet på mars.


”Löjligt lovande indiefolk-duo” – Gaffa


”Selma & Gustaf is not your average folk-pop duo” – Radar Magazine


”Ger hopp och jävlaranamma när det behövs som bäst” – Nöjesbladet


Where we once belonged är en låt som kretsar kring ett förvirrat förhållande och en komplex hatkärlek till en stad man aldrig kan lämna. Med drömsk akustisk gitarr, rumlande trummor och slingrande slidegitarr lyckas Selma & Gustaf, uppbackade av The Unmarried Queen, skapa sitt egna bitterljuva ljudlandskap inspirerade av lika delar hälsingländskt småstadsliv, trasig kärlek och husgudarna Ryan Adams och Joni Mitchell.


De starka melodier med Selma Edenståhls distinka röst i centrum bygger succesivt upp ett befriande crescendo av hoppfullhet, nostalgisk glädje och bitterljuv eufori.


Senaste tiden har fler och fler fått upp ögonen för bandet, både svenska och tyska musikbloggar samt erbjudits kontrakt från flera både indie- och majorbolag. Fortfarande insisterar bandet dock på att skriva, spela in och producera och distribuera själva.


”Vi har absolut ingenting emot skivbolag, men det känns rätt att fortsätta förädla hantverket på eget håll just nu”, säger Gustaf Johnson, sångare och gitarrist.


De blev nyligen nominerade till Gaffa-priset för ”Bästa nykomling” och framtiden ser onekligen ljus ut för duon. Nu kommer de till Södra Teaterns Stora Scen den 28 april.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

fredag, 28 april 2017 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad