Menu

Kinema

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
måndag, 2 oktober 2017 kl:17:00

Med sin öppna och barriärbrytande inställning till olika former av scenkonst fångar och förvånar de publik över hela världen. Nu kommer det finska nycirkuskompaniet Circo Aereo till Sverige och Riksteatern!


Finland har en mycket stark cirkustradition och Circo Aereo räknas som en av den finländska kulturexportens flaggskepp. Med häpnadsväckande skicklighet, subtil humor, styrka, mod, känslighet och överraskningsförmåga tar de publiken med storm - bjuder på vackra och roliga upplevelser, utmaningar och upptäckter.


I KINEMA undersöker kompaniet teman som manuellt och mekaniskt arbete, fysisk kommunikation och fysiska förhållanden mellan människor och föremål. KINEMA är latin för rörelse och är dessutom ursprunget för ordet biograf, passande nog då föreställningen blir fylld av maffiga videoprojektioner från videokonstnären Kalle Nio.


Föreställningen skapas av erkände cirkuskoreografen Maksim Komaro, en av kompaniets konstnärliga ledare. De fem artisterna kommer från Finland, Sverige, Norge och Ukraina.


KINEMA är ett samarbete mellan Riksteatern och Finlandsinstitutet och ingår i Finland 100. Med reservation för eventuella ändringar.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

måndag, 2 oktober 2017 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad