Menu

Bernardas hus

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
tisdag, 5 september 2017 kl:17:00

Det är 1930-tal på den spanska landsbygden. Bernarda Albas make avlider och en åtta år lång sorgeperiod inleds. Traditionsenligt låser modern in sina fem döttrar och sig själv i bostaden, en katastrof för de giftaslystna och snart överåriga döttrarna. I huset lever modern Bernarda med sina döttrar, den äldsta av dem från ett tidigare äktenskap, samt en piga.


Vi följer familjen från den dagen då de yngsta flickornas far begravs. Under den kommande sorgeperioden får inte flickorna visa sig ute annat än i nödfall. Samtidigt frigörs den äldsta dotterns farsarv, vilket ger henne möjligheten att gifta sig. Detta utlöser rivalitet och avundsjuka mellan systrarna.


I skuggan av Milanokongressen 50 år tidigare där teckenspråket förbjudits i skolorna får familjens fångenskap flera lager. Döttrarna hör till huset, vare sig de vill eller inte. Det är ju Bernardas hus.


Detta är en pjäs med många bottnar, en pjäs som ständigt är aktuell och som i Tyst Teaters tappning tillsatt ytterligare en dimension av skuld och dubbel underlägsenhet; det språkliga. En starkt visuell föreställning med inslag av flamencodans.


Föreställningen spelas på svenskt teckenspråk och svenska fritt efter Federico García Lorca.


Presenteras av Riksteatern i samarbete med Teater Manu och Teatteri Totti. Med reservation för eventuella ändringar.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

tisdag, 5 september 2017 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad