Menu

James Veitch

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
söndag, 15 oktober 2017 kl:17:30

James Veitchs TED Talk från hösten 2015 om hur han bluffmejlade tillbaka till en bluffmejlare är den episod som snabbast nått 10 miljoner visningar. Den unge brittiske komikerns rekord står sig än i dag och episoden är fortfarande kvar på topplistan över de 25 mest populära TED Talk. James Veitch har gjort vad som först började som en rolig grej till en karriär: Hur man bluffar bluffmakare.


Veitch debuterade med sin första soloshow på Edinburgh Fringe för tre år sen. Då hade han samlat på sig mejl med bluffkonversationer i över ett år. Showen – som inte bara handlade om bluffmejl utan även vår digitala vardag på internet i allmänhet – fick lysande recensioner. Sunday Herald skrev "Topically brilliant comedy. Tears-down-the-face funny’"och Scotsman "Near-constant belly laughs".


James Veitch har turnerat för utsålda hus 2014, 2015 och 2016. Samtidigt har han skrivit två säsonger av den virala succén Scamalot för Mashable där han berättar om olika bluffmejl han fått och de mejlkonversationer han inlett med bluffmakarna. Han tar bland annat upp är hur en man via e-post erbjuder ett arv på 9 miljoner dollar bara James överför 900 dollar till honom, skickar sina bankuppgifter och kopia på sitt ID-kort. Helt vanlig info man mejlar till en främling …


I det avsnittet berättar Veitch om hur han förhandlade om det fantastiska arvet men även försökte lösa ett mordmysterium. Det går inte att låta bli att skratta högt när man hör James Veitch berätta.


Hur man reparerar ett förhållande med felsökningsteknik för iPads
James Veitch jobbade tidigare i kundtjänst på en apple store, en erfarenhet han tagit med sig till ståupp-komedin då han älskade att skämta med kunderna i butiken. Hans show handlar inte bara om hur han driver med bluffmejlare utan han skämtar bland annat om vårt ständigt föränderliga digitala liv och den snabba och ibland överväldigande tekniska utvecklingen. Veitchs shower utforskar vardagstekniken som vi tar för given – men som också kan driva oss till raseriutbrott när den inte fungerar. Andra ämnen är retro-gaming och hur man kan reparera ett förhållande med hjälp av den felsökningsteknik Apple Store lärde ut för att fixa iMacs, iPhones och iPads.


Presenteras i samarbete med Shownight. Med reservation för ändringar.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

söndag, 15 oktober 2017 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad