Menu

Rickard Söderberg är Gaytenor

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
lördag, 3 mars 2018 kl:19:00

Med en kombination av svärta och glimt i ögat kommer operasångaren Rickard Söderberg att lotsa publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager. Han förknippas idag i hög grad med sitt brinnande samhällsengagemang – hör honom berätta personligt om bakgrunden till några av sina mest omtalade debattinlägg.


"När jag vadar mej genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mej hans fladdrande cape och drar på turné", säger Rickard Söderberg.


Han studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har gjort en rad roller exempelvis titelrollerna i Monteverdis L’Orfeo, J. C. Bachs Temistocle, Mozarts Idomeneo och Monteverdis L’Orfeo. 2015 utsågs han till årets Homo på QX Gaygala.


MEDVERKANDE
• Rickard Söderberg
• Musiker: Johan Reis och Hanna Remble
KONSTNÄRLIGT TEAM
• Rikard Söderberg
PRODUCENT


Rickard är en av Sveriges mest kända operasångare. Han är också aktivist, debattör och omtalad TV- och Radioprofil. Han har gjort huvudroller i operor i bland annat Malmö, Köpenhamn, Hannover, San Francisco och Toronto, fått Svenska Wagnersällskapets stipendium och givit ut flera skivor med både pop och opera.


Presenteras av Riksteatern. Med reservation för eventuella ändringar.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

lördag, 3 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Opera

Kostnad

200kr - 215

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad