Menu

LoopTok feat. Maja och Cirkör

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
fredag, 16 februari 2018 kl:19:00

En unik scenupplevelse med musiken i fokus och cirkuskonster i världsklass.


Samuel LoopTok Andersson, som har gjort musiken till Cirkus Cirkörproduktionerna Knitting Peace, Borders och Limits, ger sig ut på turné med musiken från dessa föreställningar + nytt material. Utöver LoopToks mäktiga och medryckande musik blir konserten en helhetsupplevelse med fängslande cirkusnummer och gripande sång av Maja Långbacka.


Knitting Peace har hyllats världen över som ett poetiskt allkonstverk i fredens tecken. Borders, som var en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Stadsteater, blev kritikerrosad och lämnade få oberörda med sitt starka och aktuella tema; gränser, flykt och gränsöverskridande. Våren 2016 släppte LoopTok en skiva med musiken från Borders. Och under vintern och våren spelas föreställningen Limits för utsålda hus runt hela Sverige och Europa.


Den starka och gränslösa musik sammanflätas med enastående nycirkus (Manda Rydman & Kajsa Bohlin) och Maja Långbackas magiska röst. Musiken, som är varierad och hämtar inspiration från alla världens hörn, filtreras genom LoopToks engagerande, råa och ösiga sound. En unik konsertupplevelse.
I vår släpper även Looptok & Maja ny skiva som tar del i konserten.


Samuel LoopTok Andersson är multiinstrumentalisten och kompositören som integrerar live-elektronik och loopar med folkliga och akustiska sound. Han är även hyllad som kompositör och medverkat på scen som musiker till Cirkus Cirkörs senaste produktioner samt är den yngsta medlemmen i legendariska folkrockbandet Hedningarna.


Maja Långbacka är sångerska, kompositör och musiker känd som en av de mest intressanta unga folksångerskorna i Sverige i dag. Med sin starka, personliga och kompromisslösa röst bygger hon broar mellan folkmusik och andra genrer. Hon medverkade som sångerska och artist i hyllade Cirkus Cirkörproduktionen Borders på Malmö Stadsteater.


Foto: Mattias Edwall


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

fredag, 16 februari 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad