Menu

Naser Razzazi & Delnia Razzazi

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
lördag, 24 mars 2018 kl:19:00

Naser Razzazi & Delnia Razzazi bjuder på en musikalisk nostalgiresa genom Kurdistans vackra landskap med berg, floder och gröna ängar.


Naser Razzazi är en av kurdernas mest legendariska och folkkära artister genom tiderna. Med en karriär på över 45 år och över 600 utgivna låtar representerar hans lyrik och musik kurdernas röst genom glädje, sorg, krig och kärlek. Han är en stor förespråkare för mänskliga fri-och rättigheter vilket kontinuerligt avspeglas i hans artistiska arbete.


Hans revolutionära texter ledde till att han, vid upprepade tillfällen, fängslades och torterades. Efter att han och hans familj förföljts och mordhotats upprepade gånger anslöt de sig till pêshmerge. Än i dag lever Naser och hans familj i exil.


Delnia Razzazi


Delnia Razzazi är dotter till artisterna Naser Razzazi och Marziyeh Farighi och slog igenom 2006 med ett hyllningsalbum till sin bortgångna mor.


Denna kväll framträder far och dotter tillsammans. De vill med sina sånger sjunga om glädjen, kärleken, livet och sorgen men framförallt om passionen och saknaden av sitt land.


Ensemblen består av:
Naser Razzazi (vokalist)
Delnia Razzazi (vokalist)
Aref Ebrahimpour (fiol)
Rezgar Xoshnaw (oud)
Chia Madani (piano)
Kawan Mahmud (slagverk)
Hakan Vreskala (percussion/slagverk)


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

lördag, 24 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad