Menu

Stockholm International Tap Dance Festival

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
söndag, 1 april 2018 kl:20:00

Stockholm Tap Festival, Europas största steppdansfestival, presenterar några av världens absolut främsta steppdansare i denna grandiosa galashow med makalös dans, svängande livemusik och rytmisk ekvilibrism! Det är för nu 9:e året i rad, som höjdpunkt på den årliga festivalen, dags för STF Professional Showcase Gala och vi följer upp förra årets succé med minst lika häpnadsväckande föreställning! Varmt välkomna!


Våra artister reser jorden runt och har uppträtt på ställen som Carnegie Hall, Madison Square Garden, Apollo Theater och med Cirque du Soleil. Flera har belönats med Bessie Award och en var även Michael Jacksons privata stepplärare i 10 år!


Medverkande:
Sam Weber (USA), Dormeshia Sumbry-Edwards (USA), Jason Janas (USA), Andrew Nemr (USA), Heather Cornell (CAN), Mark Mendonca (USA), Thomas Wadelton (AUS), Josette Wiggan-Freund (USA), Nico Rubio (USA), Jason Rodgers (USA)


Liveband: Andreas Landegren keyboard, Isak Andersson trummor och Jakob Sävhammar bas


Stepp är det första uttrycksmedlet i den afro-amerikanska kulturen som jazz, swing, funk och hip hop härstammar ifrån, och det gäller både dansen och musiken. Det är både audiellt och visuellt och i USA har stepp officiellt status som en egen konstform. Man dansar för att skapa musik och det kan vara vilken stil/genré som helst. Inom steppvärlden ser man tex oftast stepparen som en del av bandet med skorna och golvet som sitt instrument. Miles Davis nämner i sin biografi steppdansaren Baby Laurence när han talar om vilka musiker som inspirerat honom mest.
Föreställningen är en del av Stockholm Tap Festival 2018 som pågår 28 mars - 3 april, med workshops, jam sessions och battles. En av världens största steppfestivaler med deltagare från ca 40 länder. Läs mer på: www.stockholmtapfestival.blogspot.com


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

söndag, 1 april 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad