Menu

Mark Kozelek of Sun Kil Moon

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
onsdag, 24 oktober 2018 kl:19:30

Sun Kil Moon är vad indietrubaduren Mark Kozelek ibland kallar sig när han släpper musik. Efter dundersuccén med personliga ”Benji” för några år sedan har Kozeleks musik blivit än mer introspektiv och självreflekterande. Årets tre (!) släpp har alla präglats av en intimitet och ärlighet sällan skådad i musik i dag, och Kozelek lyckas ständigt att måla upp en större bild än väntat med sina ofta dagboksliknande vardagsobservationer. Den ärlighet som genomsyrar hans inspelade musik sätts på sin spets i ett livesammanhang, då Kozelek aldrig tummar på det intima. Nu kan vi meddela att Sun Kil Moon återvänder till sitt kära Södra Teatern i Stockholm för en spelning den 24 oktober.


Mark Kozelek började sin musikaliska bana i kultbandet Red House Painters, som släppte ett antal numera klassikerstämplade album under 90-talet. Sedan bandets splittring har han varvat släpp under eget namn med Sun Kil Moon, och på så vis knopat ihop en stor och älskad låtskatt. Albumet ”Benji” från 2014 gav Kozelek en helt ny publik och introducerade hans musik – både gammalt och nytt – för en ny generation fans. Med rötterna i poetiska ”Benji” har Kozelek sedan fortsatt att pumpa ut musik som både utmanar och bjuder in på samma gång – alltid med ärligheten i första rummet. Hans livespelningar brukar vara lika magiska som oförutsägbara, och även bestå av stora doser samtidsreflektioner och humor. Södra Teatern är en plats som Kozelek tenderar att återkomma till – så även i höst.


Presenteras i samarbete med Luger. Med reservation för ändringar.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

onsdag, 24 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad