Menu

Young Movers - Nordic Dance and Circus Youth Fstvl

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
torsdag, 16 augusti 2018 kl:17:30

Young Movers - Nordic Dance and Circus Youth Festival


Nordens främsta unga scenkonstnärer presenterar föreställningar i samtida dans- och cirkus. Kom och upplev stycken som berör och fascinerar!


Young Movers - Nordic Dance and Circus Youth Festival är en samtida dans och cirkusfestival för och av barn och unga - den första av sitt slag i Norden. Mellan 16-17 augusti intar ca 100 unga scenkonstnärer från Sverige, Finland, Danmark och Tyskland Södra Teatern med groove, skratt och akrobatik som tar andan ur dig. Under två dagar får du möjlighet att ta del av dansens och cirkusens helt unika världar, där ämnen som #metoo, pengar och identitet porträtteras av unga dansare och cirkusartister.


“Internationellt finns festivaler och sammanhang där man kan få uppleva ung scenkonst på, några har vi dessutom fått glädjen att delta i. Vi har då upplevt den särskilda kvalité och speciella uttryck som uppstår när unga människor intar scenen. Bilder som berört oss, har stannat kvar. Vi har också sett hur de unga har berikats av att arbeta med scenkonst på riktigt. Det är med en stor glädje och ära att nu kunna dela detta vackra och varierade internationella program med er. Välkomna!” - Franziska Kusebauch, Jan Norrman, Pelle Tillö, initiativtagare till Young Movers.


16 augusti
17:30
2 timmar inklusive paus


No Legacy (SE)
3018
Medverkande: Ance Vaivade, Ella Pettersson, Alma Hakim, Emilia Kurvits
Koreografi, idé och koncept: Line Jonsdotter, Ance Vaivade, Ella Pettersson, Alma Hakim, Lina Landing
3018 utforskar medvetandet, vad som händer när inget finns där att stoppa det. Vet du vem du egentligen är?


Phase (SE)
Mixture of Exploring
Medverkande: Judith Tena, Ella Östlund, Kenneth Chukwuemeka
Koreografi: Medlemmar ur dans- och performancegruppen JUCK tillsammans med Phase
Mixture of Exploring är ett utforskande verk där dansarna förenas i det gemensamma intresset för rörelsen, bortom dansstil och identitet. Gruppen består av unga dansare från Botkyrka som sammanfördes av dans- och performancegruppen JUCK under 2017.


JaKan Cirkus (SE)
Grindslanten
Idé och koncept: Karin ”Maja” Asp, Elin Ringström, Ulf Rönell och medverkande.
Inspirerad av August Malmströms målning Grindslanten, utforskar detta verk pengar, ensamhet och behovet att höra till. Leder rikedom till - eller motverkar det - lycka?


- paus -


Circus Helsinki (FI)
Noxnoxnox
Medverkande, idé och koncept: Mesi Lounela, Viola, Tokola, Ronja Tuomainen
Noxnoxnox är en 30-minuters hisnande akrobatisk vandring i en ung persons medvetande.


Missa inte föreställningarna som visas 17e augusti!


Dansebryggeriet (DK) - Static Equilibrium
Cirkus Normal (SE) - Excerpts
Ensample (DE) - Stück 03


Vill du se mer av Young Movers, eller göra workshops i dans och cirkus? Kolla in youngmovers.seför fler föreställningar och för information om workshops och festivalpass!


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

torsdag, 16 augusti 2018 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

60kr - 95

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad