Menu

Young Movers - Nordic Dance and Circus Youth Fstvl

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
fredag, 17 augusti 2018 kl:17:30

Young Movers - Nordic Dance and Circus Youth Festival


Nordens främsta unga scenkonstnärer presenterar föreställningar i samtida dans- och cirkus. Kom och upplev stycken som berör och fascinerar!


Young Movers - Nordic Dance and Circus Youth Festival är en samtida dans och cirkusfestival för och av barn och unga - den första av sitt slag i Norden. Mellan 16-17 augusti intar ca 100 unga scenkonstnärer från Sverige, Finland, Danmark och Tyskland Södra Teatern med groove, skratt och akrobatik som tar andan ur dig. Under två dagar får du möjlighet att ta del av dansens och cirkusens helt unika världar, där ämnen som #metoo, pengar och identitet porträtteras av unga dansare och cirkusartister.


“Internationellt finns festivaler och sammanhang där man kan få uppleva ung scenkonst på, några har vi dessutom fått glädjen att delta i. Vi har då upplevt den särskilda kvalité och speciella uttryck som uppstår när unga människor intar scenen. Bilder som berört oss, har stannat kvar. Vi har också sett hur de unga har berikats av att arbeta med scenkonst på riktigt. Det är med en stor glädje och ära att nu kunna dela detta vackra och varierade internationella program med er. Välkomna!” - Franziska Kusebauch, Jan Norrman, Pelle Tillö, initiativtagare till Young Movers.


17 augusti
17:30
2 timmar, 15 min inklusive paus


Dansebryggeriet (DK)
Static Equilibrium
Medverkande: Liva Nørskov, Wilma Tranum Baumann, Martha Arlund, Selma Erkut, Isa Rohmann, Charlie Møller Nielsen, Selma Emmins, Selma Nysom Sandhagen, Siri Pataro Nielsen, Coco Baunø Partov, Kathrine Bang
Koreografi, idé och koncept: Mette Møller Overgaard tillsammans med medverkande
Inspirerad av #meetoo-rörelsen, utgår Static Equilibrium från tanken om styrka. Styrkan i en rörelse, fysisk styrka, styrka vi skapar när vi står och rör oss tillsammans, styrka mot en uppsättning idéer.


Cirkus Normal (SE)
Bomull limited edition
Medverkande: Ella Svensson Blomdahl, Inga Jones, Maja Carlsson Jeansson, Emma Wästfelt, Saga Palmer
Idé och koncept: Jan Norrman samt medverkande
Regiassistent: Lea Norrman Firus
Bomull limited edition är ett utdrag ur cirkusföreställningen Bomull. Unga är en av de största konsumenterna av bomull i Sverige. Föreställningen Bomull handlar om konsumtion, hur bomull påverkar miljön och människan - särskilt barn.


- paus -


Ensample (DE)
Stück 03
Medverkande: Malina Hoffmann, Lea Terhaag, Elly Levaschov, Sezin Ince, Elvin Dudaj, Phil Holtkamp
Konstnärliga ledare: Christopher Deutsch, Hendrik Michalski och Kama Frankl-Groß
Koreografi: Diana Richter, Rayboom, Hendrik Michalski
Text: Malina Hoffmann, Lea Terhaag
Assistent och kostymdesigner: Rahel Steffen
Luan är en lögnare, en trollkarl, en clown... Någon som skapar allt ur ingenting. Sex unga dansare följer Luan genom rörelsens värld, de möten som skapas, och i sökandet efter att skratta.


Missa inte föreställningarna som visas 16e augusti!


Circus Helsinki (FI) - Noxnoxnox
JaKan Cirkus (SE) - Grindslanten
Phase (SE) - Mixture of Exploring
No Legacy (SE) - 3018


Vill du se mer av Young Movers, eller göra workshops i dans och cirkus? Kolla in youngmovers.seför fler föreställningar och för information om workshops och festivalpass!


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

fredag, 17 augusti 2018 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

60kr - 95

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad