Menu

Judith Owen

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
måndag, 1 oktober 2018 kl:19:30

Född i London och numera bosatt i New Orleans, har sångerskan och pianisten Judith Owen sedan 1996 slagit musikvärlden med häpnad. Skiva efter skiva har getts ut och fått beröm från tidningar såsom The Independant i England, The Wall Street Journal i USA och Rolling Stone i Tyskland. Hon har även hörts i BBC 2 Network och radio stationer världen om, samt turnerat med framgångsrika musiker såsom Bryan Ferry och Richard Thompson.


Hennes nya album "Rediscovered" kommer att släppas hos Do Music Records den 14 september 2018 och kommer därefter att följas av en turné genom Sverige i oktober.


Internationellt hyllade Judith Owen har under åren etablerat sig själv som en av våra mest spännande artister, med en jazzig, soulig röst som presenteras på ett utsökt och intensivt sätt i fyndiga arrangemang. På hennes tolfte album "Rediscovered" återupplivar hon andra artisters material, gammalt som nytt och från genrer som är långt ifrån hennes egna, men hon lyckas ändå göra det till sitt eget med hennes fantasifulla och påhittiga musikaliska uttryck. Judith omger sig alltid med de bästa musikerna inom branschen, såsom Leland Sklar, Paul Beard, George Shelby och Michael ”Maz” Maher, och lyckas alltid med att skapa en unik upplevelse av sitt artisteri. "Rediscovered" utforskar på nytt ett vitt omfång låtar såsom t ex Drake’s Hotline Bling, Deep Purple’s Smoke On The Water och Ed Sheeran’s Shape Of You, i en helt ny inramning av Judith Owen’s imponerande stämma.


Medverkande på turnén är:
Judith Owen – sång, piano
Pedro Sigundo – slagverk
Gabriella Swallow – violoncello


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

måndag, 1 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad