Menu

Stockholm Sangeet festival

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
söndag, 7 oktober 2018 kl:15:00

Stockholm Sangeet Festival – nordens största festival för indisk klassisk musik och dans


Stockholm Sangeet Festival, är med sin tolfte upplaga åter tillbaka på Södra Teaterns stora scen! År efter år presenteras internationella toppnamn och Sveriges bästa utövare inför en entusiastisk publik av kännare och nyfikna.


I år framträder
Nandini Ghosal, en superstjärna inom Odissi – indisk tempeldans
Rabindra Goswami – sitarmästare från Varanasi
Suranjana Ghosh – tabla
Dinesh Paul – sång
Kishore Ghosh – pakhawaj
samt många fler.


Festivalen varar i tre dagar. 6:e oktober är det Young Sangeet för barn och ungdom på Stallet, 7:e oktober är den stora konsertdagen på Södra Teaterns stora scen, och slutligen på Stallet den 8:e oktober är det Open Stage med sydasiatiskt tema för den som inspirerats att själv kliva upp på scen.


Stockholm Sangeet Festival 2018 anordnas av Stockholm Sangeet i samarbete med Södra Teatern, Länsmusiken i Stockholm/Musikaliska, Farhang Förening, Movement in Exile, Stallet Världens musik, Kulturskolan Stockholm och SearchIndie med stöd från Kulturrådet, Stockholms Stads Kulturförvaltning, Stockholms Läns Landsting, Statens Musikverk, och indiska ambassaden


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

söndag, 7 oktober 2018 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

170kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad