Menu

Gösta Berlings Saga Och Henrik Palm

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
söndag, 2 december 2018 kl:19:30

Gösta Berlings Saga gör sin första spelning inför sin nya platta, det femte i ordningen, och kommer att köra albumet i sin helhet. Blod och Svärd spelar skivor i baren före, mellan och efter banden.


Gösta Berglings Saga Sveriges ädlaste fanbärare av mustig progressiv rock – filmiskt och ödesmättat, stundom hoppfullt, stundom nattsvart. De nosar på influenser som King Crimsons Red-era, Goblins känsla för stämning, en liten dos av Univers Zeros allvar samt en slev Rio/Zeuhl.


Henrik Palm släppte ett av förra årets bästa rockalbum. Med en stamtavla bestående av In Solitude, Södra Sverige och Pig Eyes så är det inte konstigt att hans första soloskiva är något att hänga i granen. Hans bandkompis i Södra Sverige, Mattias Alkberg, säger att Hemrik ”rör sig obehindrat mellan skivsamlingar och världar, mellan Killing Joke, Crass och Psychic TV, men även mellan H P Lovecraft och Dr Who.” Det låter rimligt. Med sig på scenen har han ett best of-band bestående av Sofia Rydahl (tidigare Gravmaskin), Jocke Proos (Vampire), Tor Sjöden (Viagra Boys), Simon Söderberg (tidigare Ghost) och Anton Nyström och Mattias Alkberg (Södra Sverige).


Konserten är inför sittande publik.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Appelgren & Friedner.

Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

söndag, 2 december 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

210

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad