kl: 19:30

Gösta Berlings Saga Och Henrik Palm

Södra Teaterns Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Gösta Berlings Saga gör sin första spelning inför sin nya platta, det femte i ordningen, och kommer att köra albumet i sin helhet. Blod och Svärd spelar skivor i baren före, mellan och efter banden.


Gösta Berglings Saga Sveriges ädlaste fanbärare av mustig progressiv rock – filmiskt och ödesmättat, stundom hoppfullt, stundom nattsvart. De nosar på influenser som King Crimsons Red-era, Goblins känsla för stämning, en liten dos av Univers Zeros allvar samt en slev Rio/Zeuhl.


Henrik Palm släppte ett av förra årets bästa rockalbum. Med en stamtavla bestående av In Solitude, Södra Sverige och Pig Eyes så är det inte konstigt att hans första soloskiva är något att hänga i granen. Hans bandkompis i Södra Sverige, Mattias Alkberg, säger att Hemrik ”rör sig obehindrat mellan skivsamlingar och världar, mellan Killing Joke, Crass och Psychic TV, men även mellan H P Lovecraft och Dr Who.” Det låter rimligt. Med sig på scenen har han ett best of-band bestående av Sofia Rydahl (tidigare Gravmaskin), Jocke Proos (Vampire), Tor Sjöden (Viagra Boys), Simon Söderberg (tidigare Ghost) och Anton Nyström och Mattias Alkberg (Södra Sverige).


Konserten är inför sittande publik.


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Appelgren & Friedner.

Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-12-02 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Mosebacke Torg 1-3


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på 89 Danskvällar På Gröna Lund I Sommar
PRESS
26 mar
kl: 11:00

89 Danskvällar På Gröna Lund I Sommar

Lördagen den 27 april slår Gröna Lund upp sina portar och samma kväll anordnas även säsongens första dans på den anrika Dansbanan. I sommar kommer 89 danskvällar gå av stapeln där det bjuds på Sveriges bästa dansband, Salsa, Bachata och Salsa Cubana. Gröna Lunds dansbana har roat generationer av dansare genom tiderna och i år blir inget undantag. Mellan den 27 april och 27...


Bild på Emma Ringqvist Och Hjalmar Fries Är Årets Äventyrare 2018
PRESS
23 mar
kl: 14:20

Emma Ringqvist Och Hjalmar Fries Är Årets Äventyrare 2018

Emma Ringqvist och Hjalmar Fries är Årets kvinnliga respektive manliga äventyrare. Priset delades ut på Explore Outdoor på Stockholmsmässan den 23 mars. Den prestigefulla utmärkelsen Årets Äventyrare syftar till att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen, men också den lust och beslutsamhet som äventyrarna besitter och som visar att ingenting är omöjligt. I år är...

Hitta oss på Facebook