Menu

Jesse Jackson I Samtal Om Martin Luther King

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
tisdag, 15 januari 2019 kl:18:30

Den 15 januari bjuder Nobelmuseet in till ett samtal mellan pastor Jesse Jackson och Jenny Strömstedt om medborgarrättsrörelsen och Martin Luther King. I samband med samtalet på Södra Teatern uppträder artisten Loreen.


Pastor Jesse Jackson har varit en av de ledande rösterna i den amerikanska medborgarrättsrörelsen ända sedan 1960-talet. Han arbetade tillsammans med Martin Luther King och var med på hotellet i Memphis när King mördades. På 1970-talet grundade Jackson organisationen PUSH (People United to Save Humanity) som arbetar för att ge afroamerikaner bättre sociala och ekonomiska möjligheter.


Genom två presidentkampanjer, på 1980-talet, blev Jackson en viktig del av det politiska landskapet i USA och än i dag fortsätter han vara en frispråkig och outtröttlig kämpe för mänskliga rättigheter och rättvisa.


Samtalet arrangeras av Nobelmuseet med anledning av utställningen Rätten till frihet – Martin Luther King, Jr som visas på museet fram till 15 september 2019.


Södra Bar öppnar: 17.30
På scen: 18.30


För information om rullstolsplatser och Södra Teaterns tillgänglighet kontakta biljettkassan snabel-a sodrateatern punkt com


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Nobelstiftelsen.

Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

tisdag, 15 januari 2019 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

75kr - 170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad