Menu

Rich Hall

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
tisdag, 12 februari 2019 kl:19:30

Att den buttre komikern sade upp sig från jobbet på amerikanska Meteorological Service när han tröttnade på att döpa orkaner är det många som är glada över. Rich Halls gravallvarliga stil har rosats av kritiker och etablerat honom som en mästare på absurdistisk ironi och kungen av rappa repliker.


Hall har vunnit Emmy-utmärkelser för sitt manusförfattande till David Letterman Show och beskrivs av David Letterman själv som ”We say a lot of people are funny. He’s the real thing”.


Rich Hall har kallats Sigmund Freud i cowboyhatt och hans fans älskar hans förmåga att leverera rättframma, bitande och träffsäkra observationer. Hall har beskrivits som en transatlantisk budbärare som smädar varje land han besöker med sitt sunda förnuft, och han är inte mindre hård mot sitt hemland USA – faktum är att han älskar att skämta om amerikanska värderingar.


Den prisbelönte Montanafödde komikern är känd för sina välformulerade utläggningar, snabba skämt med publiken och underhållande musikaliska framträdanden som sitt alter ego countrysångaren, bondlurken och kåkfararen Otis Lee Crenshaw från Tennesse. Ståuppkomedi och countrymusik kan låta som en bizarr mix, men Rich Hall får det att funka.


Förutom att han skriver manus åt både sig själv och andra har Rich Hall också skrivit tre böcker: Magnificent Bastards (2009), Otis Lee Crenshaw: I Blame Society (2004) och Things Snowball (2002). Rich Hall delar sin tid mellan Montana och England och har gjort flera tv- och radioserier för brittiska BBC. Han har vunnit en rad utmärkelser för sin komedi bland andra Perrier Award (Edinburgh Comedy Festival) och Barry Award (Melbourne International Comedy Festival).


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

tisdag, 12 februari 2019 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

325

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad