Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Ta det som en man

Södra Teaterns Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den 19 oktober kommer skådespelaren, artisten och programledaren Hampus Nessvold äntligen till Stockholm med sin första soloföreställning. Förra året släppte han den hyllade och uppmärksammade boken Ta det som en man där han ifrågasätter dagens samhällsnormer och klichéartade mansideal. Föreställningen med samma titel är en förlängning av boken och regisseras av Mia Skäringer.


I den humoristiska, musikfyllda och något tragiska scenföreställningen Ta det som en man får vi följa med Hampus på en personlig och tankeväckande resa – om att vara man och samtidigt inte känna igen sig i mansrollen, från barndomen i Värnamo via tonåren till vuxenlivet.


– Min svaghet har blivit min styrka och mina frågetecken har blivit utropstecken. Jag är en man. Inte den som är tyst och håller ihop. Jag är den mannen som gråter ut i Länsförsäkringars växeltelefon, kramas utan ryggdunk, säger "jag älskar dig" utan "broh", nynnar på Harry Potter theme song under sex och som vägrar vara svart eller vit. Jag är rosa, blå, lila, grön och alla andra jävla färger. Jag är okomplicerad och invecklad, vacker och ful, smart och naiv. Och jag vill att du tar mig, för den jag är. Kom. Kom nära, säger Hampus.


Föreställningen regisseras av Mia Skäringer som regidebuterar och samtidigt är aktuell med den egna föreställningen No more fucks to give till hösten, där även Hampus medverkar.


– Att göra den här föreställningen tillsammans med Mia är en dröm jag fortfarande är rädd att jag ska vakna upp ifrån. Förutom att hon alltid har varit en av mina största idoler, så brinner vi för samma frågor och jobbar för samma sak, men ur två olika perspektiv. Hennes ärlighet, värme och kärleksfulla sätt att ta sig an mig har gjort att det inte känts annat än självklart och enkelt att lägga min historia i hennes händer. Så har det känts från första stund, avslutar Hampus.


Om Hampus Nessvold
Skådespelaren, artisten och programledaren Hampus Nessvold föddes 1996 i Värnamo. Han har beskrivits som en multitalang och upplevs som orädd med ett unikt sätt att blanda allvar med gränslös humor.


Han syns ofta i olika tv-och radiosammanhang där han bland annat uppmärksammats för sin roll i humorserien 22 Kvadrat (P3), som nominerades till Eurovisionens tv-och radiopris Rose d’Or (2016). Vidare har han även medverkat i talkshowen Zia och Nessvold i P3, Tänk till snackar stress (UR/SVT1) och setts i webbserien Hampus gör sommaren. Under 2017 släppte han albumet Be a Man och gav ut boken Ta det som en man (Bonnier Carlsen).


Med reservation för ändringar. Presenteras i samarbete med Kahlo.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-19 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: