Radical Face

Södra Teaterns Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Förra året släppte han såväl avskalade covers som ett instrumentalt album. Nu är han aktuell igen – i slutet av april kom det en ny EP. Med så mycket nytt material i ryggen återvänder äntligen Radical Face till Stockholm.


Ben Cooper, mer känd som Radical Face, är en sann historieberättare som lever efter DIY-ideologin; musiken, videos och alla albumomslag har han skapat helt själv, och han använder albumkonceptet på ett berättande sätt vi sällan ser idag. Albumtriologin ”The Family Trees”, där sista delen kom ut 2016, har hyllats av såväl musikpress och fans, och det stora genombrottet blev ”Welcome Home” som gått varm på radio och TV i Sverige. 2018 kom det helt instrumentala albumet ”Missing Film”, ett album som skulle kunna agera soundtrack till vilken indiedramafilm som helst.


Att Cooper skulle bli Radical Face var aldrig en självklarhet. Efter att ha skadat ryggen i ett försök att bli proffsskejtare skrev han en roman som försvann när hans hårddisk kraschade. Istället för att skriva om hela boken valde han att prova att berätta sina historier i musikform istället. En utmärkt idé tycker vi.


Radical Face är högaktuell med EP:n ”Therapy”, en EP han beskriver både som en förlängning av och som ett steg bort från ”Family Trees”-trilogin. Det är med den nya EP:n i bagaget som Radical Face beger sig till Stockholm.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-08 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Radical Face

Radical Face, Welcome Home, Son på Spotify

Ghost

Welcome Home, Son

Radical Face, Wrapped In Piano Strings på Spotify

Ghost

Wrapped In Piano Strings

Radical Face, The Mute på Spotify

The Family Tree: The Branches

The Mute