Menu

Ebbot Lundberg & The New Places Orchestra

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
torsdag, 9 september 2021 kl:17:30

Ebbot Lundberg & The New Places Orchestra ger dubbla konserter i Stockholm och Göteborg


Ebbot Lundberg följer upp sin uppmärksammade medverkan i Så mycket bättre med exklusiva spelningar i Stockholm och Göteborg i vår. Med sig har han 20 man starka storbandet The New Places Orchestra.


Under hösten har Ebbot Lundberg synts i jubileumsupplagan av TV4:s Så Mycket Bättre. Under programmets tre sista avsnitt intog han en central position i sällskapet som bara han kan. När man medverkat i ett så brett och folkligt sammanhang är det självklart att ge sig ut på turné med sina hits. Men Ebbot Lundberg är inte den som alltid gör det självklara direkt.


Istället för att följa Formulär 1A och ge sig ut med ett rockband som river av låtarna rakt upp och ner kommer Ebbot att göra fyra exklusiva konserter, två i Stockholm och två i Göteborg, tillsammans med 20 man starka storbandet The New Places Orchestra. Som Ebbots svar på Sun Ras Arkestra kommer de tillsammans ta oss med på en komiskt jazzig resa genom hans karriär.


The New Places Orchestra leds av Håkan Broström, flitigt engagerad solist, arrangör och kompositör som tidigare samarbetet med musiker som Esbjörn Svensson, Bobo Stenson, Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson.
Ebbot Lundberg behöver knappast någon närmare presentation. Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör han till landets absolut främsta artister. Genom Soundtrack Of Our Lives nådde han ut i världen och när han 2013 och 2019 deltog i TV4:s Så mycket bättre blev han direkt folkkär. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter.


Nu ärt det alltså dags för Ebbot att tolka sig själv i en helt annan musikleks skrud än vi är vana vid. I hans musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Något som kommer framträda mer än någonsin under kvällarna tillsammans med The New Places Orchestra.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

torsdag, 9 september 2021 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad