Menu

M. Ward

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
lördag, 7 november 2020 kl:19:30

M. Ward har haft avsevärd framgång med sidoprojekt som She & Him (med Zooey Deschanel) och Monsters of Folk (med Jim James, Conor Oberst och Mike Mogis), men den som vill komma åt hans innersta väsen bör vända sig till hans soloplattor. Det har blivit några minnesvärda sådana åren. På skivor som Transfiguration of Vincent, Transistor Radio och Post-War uppehåller han sig i ett slags gränstillstånd mellan verklighet och fiktion, mellan folk, blues, country och rock, och han gör det till stor del även på kommande albumet Migration Stories som släpps 3 april. Den 7 november spelar han på Södra Teatern i Stockholm.


Vid sidan av allt det ovanstående har M. Ward som producent, musiker eller i annan roll jobbat med alla från Mavis Staples och Cat Power till Lucinda Williams och Jenny Lewis. Som gitarrist och musikalisk auktoritet besitter han den där osvikliga fingertoppskänslan som kan visa sig bli avgörande för vem som helst. Som artist behöver han aldrig gapa eller göra sig till för att märkas, han har en lågmäld och lite hemlighetsfull sorts lyskraft som bruset aldrig rår på. Migration Stories är hans tionde fullängdare i ordningen.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

lördag, 7 november 2020 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad