Menu

Kjellvandertonbruket

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
tisdag, 28 april 2020 kl:19:30

"Ett samarbete som på papperet må te sig en smula överraskande. Men om du bara tänker snäppet längre eller framförallt lyssnar på deras respektive verk lär du rätt snart bli medveten om det logiska i att Christian Kjellvander och Tonbruket väljer att ingå ett musikaliskt partnerskap. De gör det under det enkla men snillrika namnet Kjellvandertonbruket. Den gemensamma skivan Doom Country, som släpps 28 februari, spelades förutom körpåläggen in helt live och bara med förstatagningar under två augustidygn i fjol, och tar verkligen tillvara på egenskaperna som dessa båda akter delar. Närmare bestämt det friformigt sökande, som blir tydligt varje gång du ser Christian Kjellvander och Tonbruket på scen var och en för sig men som kommer bli särskilt uppenbart när deras ständigt föränderliga låt- och ljudvisioner möts live på Södra Teatern i Stockholm 27 april.
Christian Kjellvander känner vi som en av landets främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap. Tonbruket är den flerfaldigt Grammis-belönde supergruppen bestående av Dan Berglund, Johan Lindström, Martin Hederos och Andreas Werliin, vars crossover-hybrid av jazz, kraut, progressiv rock och psykedelia, bland mycket annat, gjort dem till en omsusad livesensation inte bara i Sverige utan även internationellt."


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

tisdag, 28 april 2020 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad