Menu

Klungan - Toppa jaget

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
fredag, 23 april 2021 kl:19:00

Klungan - Toppa jaget


Till alla er som saknat Klungans sanslöst skruvade tragikomik har vi ett glädjande besked. Det blir stockholmspremiär på deras Toppa jaget den 11 september.


Klungan kommer tillbaka efter sex år med en nyskriven komedi i två akter. Toppa jaget är en existentiell berättelse om att känna sig otillräcklig och att inte känna sig hel som människa.
I Klungans tidigare produktioner har karaktärer avlöst varandra i en kavalkad av scener. Men den här gången är det en berättelse om fyra karaktärer med en sak gemensamt, att dom känner sig otillräckliga, hälften av halv. Toppa jaget är en berättelse om ett storslaget experiment och förverkligandet av drömmen om ett lättare liv och att faktiskt räcka till. I föreställningen suddar Klungan ut gränsen mellan grupp och individ och påstår att en person inte behöver vara en person. Men i så fall, vem blir man då?


Sedan starten 2003 har Klungan tagit nya konstnärliga avstamp inför varje ny produktion. Föreställningarna har turnerat över hela landet och rosats av både kritiker och publik. 2007 inleddes ett långvarigt och lyckat samarbete med regissören/koreografen Birgitta Egerbladh där humor och rörelser fördes samman. Senaste produktionen På rätt sida om okej hade ljud som tema där ett fyrtiotal högtalare fanns utplacerade i publiken. Toppa jaget är ännu ett nytt kreativt steg för Klungan med fördjupning av karaktärer och för första gången är det en sammanhållen berättelse.
Kom och titta!


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

fredag, 23 april 2021 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad