Menu

Performance Concert: Frida Hyvönen

Stockholm

Orionteatern Stora Scen
lördag, 18 september 2021 kl:14:00

En mötesplats, en skog, en konsert. I september tar historieberättaren och sångerskan Frida Hyvönen plats på Orionteaterns stora scen i en scenisk konsert om tiden, barndomen, döden, åldrandet och kärleken. Föreställningen är baserad på Fridas senaste album Dream of Independence och har tagits fram tillsammans med Sally Palmquist Procopé, konstnärlig chef på Orionteatern.


Frida Hyvönen albumdebuterade 2005 med ”Until Death Comes”. Hon har släppt sju album och 2016 vann hon inte mindre än två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör. Hennes senaste album Dream of Independence släpptes i mars 2021.


Formatet Performance Concert är ett möte mellan musiken och teatern. I ett undersökande arbete mellan artist och regissör används teaterns verktyg för att skapa helt nya konsertupplevelser.


”Frida Hyvönen sjunger som ingen annan om allt från att vara tonårsförälskad som fullvuxen, amning, tankar inför klimakteriet och en enkel sallad på ett tåg på väg till en begravning.”
? Göteborgs-Posten om Dream of Independence


”Frida Hyvönen lyckas som få andra skapa kompositioner som tycks flyta ovanpå både genrer och strömningar. Pianot, rösten, texten. Det behövs inte mycket mer.”
? DN om Dream of Independence

Datum / Tid

lördag, 18 september 2021 kl: 14:00

Plats

Stockholm, Orionteatern Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

475

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad