Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Morgan Alling Show - En föreställning om kärlek

Södra Teaterns Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I "Morgan Alling Show â?? en föreställning om kärlek" möts den spexande scenpersonligheten med nära till skratt och den allvarliga, konflikträdda i en berättelse om hur det är att växa upp som maskrosbarn.
Genom att blanda sin egen gripande historia med clowneri, akrobatik och en och annan överraskning, ger Morgan Alling liv till berättelsen på ett sätt vi sällan får chans att uppleva på svensk teaterscen idag. Under kvällen får publiken bland annat följa med till klassrummet och träffa Morgan mitt under roliga timmen, hälsa på hos fosterfamiljerna där han växte upp, uppleva ögonblicken som fick hans liv att ändra riktning och följa med på hans skakiga väg mot kärleken. En resa om att både kunna ge och ta emot kärlek.
â?? Det här är min show och då kan allt hända, säger Morgan Allling.
Soloföreställningen blandar på ett fullständigt unikt sätt humor, allvar, sorg och värme med hisnande fysisk komik.
Om Morgan Alling
Morgan Alling är en skådespelare, regissör, producent, författare, föreläsare och komiker som troligen behärskar fysisk humor bättre än någon annan i Sverige. Hans både spännande och vindlande karriär inleddes med genombrottet i det högt älskade sommarlovsprogrammet "Tippen" på 90-talet och därefter följde medverkan i hyllade tv-serier som "Lite som du" och "Kronprinsessan". De senaste åren har det blivit storartade succéer med "Let's Dance", "Sommar i P1", "Hairspray", "Fullbokat" och "Jesus Christ Superstar". Morgan har också arbetat på Dramaten i tretton år, skrivit och medverkat i 600 barnprogram och släppt självbiografin â??Kriget är slutâ?. Han spelade också en av huvudrollerna i publiksuccén â??Sune i Greklandâ?, som julen 2013 fick en uppföljare i â??Sune på bilsemesterâ?.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-10-13 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Morgan Alling

Sven Robert Morgan Alling, ursprungligen Persson, född 8 juni 1968 i Mölndal, är en svensk skådespelare, manusförfattare och regissör. Han är brorson till Siw Malmkvist.


Alling studerade vid Teaterhögskolan i Malmö 1987-1990. Han har senare arbetat mycket ihop med sin forne klasskamrat Lasse Beischer och de har medverkat tillsammans i flera olika TV-produktioner. En tidig humorserie var Fritt Fall men deras genombrott blev Tippen, som var sommarlovsprogram i SVT 1993-1994. Ett annat program han medverkade i var ett litet förprogram inför julkalendern Mysteriet på Greveholm år 1996.


Idag bor Alling på Södermalm i Stockholm, där han skriver, regisserar och spelar i både komiska och seriösa teater-, film- och TV-uppsättningar.


Våren 2009 deltog Alling i TV 4-programmet Let's Dance, i vilket han slutade trea. Han berättade i sitt sommarprogram den 25 juli 2009 om sin svåra uppväxt i foster- och barnhem. 1972, fyra år gammal, sändes han till Vidkärrs barnhem i Göteborg.


År 2010 letade han efter en Julia i programmet Jakten på Julia, i samband med att han skulle sätta upp musikalen Romeo och Julia på Göta Lejon i Stockholm. Samma år gavs hans bok Kriget är slut ut av bokförlaget Forum.


År 2011 var han med i TV 3:s program Det blir bättre i samarbete med Rädda Barnen. I programmet berättar han om sin svåra uppväxt och barndom för att hjälpa andra inse att det blir bättre. Han håller också ett tal i slutet av filmen för att hjälpa andra.