Menu

Hello Saferide

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
lördag, 7 februari 2015 kl:19:30

Det är fem år sedan Hello Saferide senast for på turné. Nu är äntligen väntan över - i februari beger sig Annika Norlin ut på vägarna med nya albumet â?The Fox, The Hunter and Hello Saferideâ?. Det blir konserter på hemtrevliga teatrar samt en och annan inomhusfestival i Stockholm, Uppsala, Norrköping, Göteborg, Malmö och Umeå.


Biljetterna släpps i morgon, 24 oktober.


- När vi gjorde skivan pratade vi en del om att den skulle kännas såpass liten och intim att det ofta skulle kännas som att man satt bredvid lyssnaren i soffan. Det ska vi göra vårt bästa att återskapa på scen.
I tio år har Annika Norlin satt text och musik till känslor lika personliga som universella. När vi blivit kära, fått nog, stannat kvar, knutit näven i politisk frustration, önskat att vi var lesbiska, haft tvångstankar, besökt den kommunala simhallen och velat hämnas har låtarna funnits där. Först på engelska som Hello Saferide och senare även på svenska som Säkert!
?â?The Fox, The Hunter and Hello Saferideâ? är det tredje Hello Saferide-albumet sedan debuten â?Introducingâ?¦ Hello Saferideâ? 2005. Annika Norlins musikkarriär har, oavsett vilket språk sångerna sjungits på, kantats av utsålda turnéer, grammisar, P3 Guldpriser och recensioner som tävlat i superlativ. När The Simpsons skapare Matt Groening skulle välja sina favoritband till den mytomspunna musikfestivalen All Tomorrow´s Parties 2010 bokade han genast Hello Saferide.


Samtidigt med höstens albumsläpp på Razzia Records kom en bok med samlade sångtexter på Teg Publishing. Nu är Annika Norlin redo för scenen igen.
- Nu har det varit mycket prat om text. Nu vill jag spela.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

lördag, 7 februari 2015 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

310

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad