Menu

Vasas Flora och Fauna 29/9

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
tisdag, 29 september 2015 kl:19:30

"Vasas flora och fauna är en vinterhärjad växt, den vackraste blomman på den österbottniska prärien. Det här är den mest rörande pop på svenska jag hört på flera år" - Jens Lekman


Ibland lönar det sig att lyssna till sånger från de bortglömda, avklippta provinserna. De kan tjäna som en välbehövlig påminnelse om att allt inte är lika överallt, men inte heller helt och hållet annorlunda.


â?Släkt med Lotta Swärdâ? med Vasas Flora Och Fauna är en samling sådana sånger. Österbottniska Vasa översköljdes under 90-talet av hardcore- vågen från Umeå, som ligger bara några mil bort på andra sidan Kvarken. På båda sidor lämnade den efter sig ett stort antal vilsna själar, vars vrede mot normalkulturen och etablissemanget hade varit stark i tonåren, men som i vuxen ålder inte längre var klädsam. Mattias Björkas härstammar från denna de inställda upprorens tid. Tillsammans med pianisten Iiris Viljanen har han skrivit låtar som på särpräglad Vasadialekt berättar om frustration som inte vill lägga sig, om karaktärssvaghet och misslyckanden, och sedan lite om tröst. Det är något så ovanligt som ett glänsande svenskspråkigt popalbum som egentligen inte är svenskt över huvud taget.


Den första singeln, â?Leevi & the Leavingsâ?, är ett fint exempel på Vasas Flora Och Faunas rättframma kompositioner. Mattias Björkas står här för text och musik, och Iiris Viljanen för pianospel och sång.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

tisdag, 29 september 2015 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad