Menu

bob hund - Stumfilmskonsert

Stockholm

Södra Teaterns Stora Scen
lördag, 9 april 2016 kl:15:00

Under Bob Hunds nordiska vårturné kommer bandet i varje stad de gör nedslag kombinera vanliga gig med att sätta upp en konsert med nyskriven musik till den klassiska stumfilmen ”Människa med filmkamera”.
Dziga Vertovs metafilmiska stadssymfoni från 1929 är en hyllning till filmmediet och ett av de främsta exemplen på den inflytelserika sovjetiska montageklippningen. Det är också en av de absolut bästa dokumentärer som har gjorts.


Bob Hund är sex individer som inte passar in men som passar ihop. Med den unika kemi som bara kan uppstå i mötet mellan de sex bandmedlemmarna som verktyg skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet.
Bob Hund skrev ursprungligen musik till ”Människa med filmkamera” som en del av Cinematekets konsertserie Sounds of Silence. Nu får fler chansen att se detta unika möte mellan filmklassikern och bandets musik när föreställningen sätts upp i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Helsingfors.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Datum / Tid

lördag, 9 april 2016 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Södra Teaterns Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

325

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad