kl: 20:00

Sthlm International Tap Dance Festival 2016

Södra Teaterns Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Stockholm Tap Festival, Europas största steppdansfestival, presenterar några av världens absolut största steppdansare i denna grandiosa galashow med makalös dans, svängande livemusik och rytmisk ekvilibrism!
Det är för nu sjunde året i rad, som höjdpunkt på den årliga festivalen, dags för STF Professional Showcase Gala och vi följer upp förra årets succé med en än mer häpnadsväckande föreställning! Varmt välkomna!


Skaran av artister kommer från fem olika länder och innehåller en vinnare av Emmy Award, flera vinnare av Bessie Award, en MacArthur Foundation Fellow, flera vinnare av Princess Grace Foundation Award och flera tidigare medlemmar i Cirque du Soleil och STOMP.
Michelle Dorrance (USA), Sarah Petronio (FRA), Jason Samuels Smith (USA), Kazunori Kumagai (JPN), Nicholas Young (USA), Roxane Butterfly (ESP/FRA), Joseph Wiggan (USA), Michela Marino Lerman (USA), Sebastian Weber (GER), Mark Mendonca (USA), Josette Wiggan-Freund (USA)


Stepp är det första uttrycksmedlet i den Afro-Amerikanska kulturen som jazz, swing, funk och hip hop härstammar ifrån, och det gäller både dansen och musiken. Stepp är både audiellt och visuellt, och i USA har stepp officiell status som en egen konstorm. Man dansar för att skapa musik, och det kan vara vilken stil/genré som helst. Inom steppvärlden ser man tex oftast steppdansaren som en del av bandet med steppskorna som sitt instrument. Miles Davis nämner i sin biografi faktiskt steppare när talar om vilka jazzmusiker som inspirerat honom mest.


Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor. Här ryms även restaurang och flera barer. Södra Teatern är ett helägt dotterbolag till Riksteatern.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-03-27 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Mosebacke Torg 1-3


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook