Menu

Rosa Bubblor

Stockholm

Spritmuseum
fredag, 26 augusti 2022 kl:17:00

En trevlig metod i ruralmetodens tecken.

Enligt EU får som bekant endast champagne tillverkad i Champagne kallas för champagne.
Så fort vi rör oss utanför regionens gränser är vi hänvisade till ”mousserande vin”. Imagefaktorn är självklart inte lika hög. Men på senare år har dykt upp en typ av mousserande viner med tillägget ”Methode Rurale”. Och vilka Nadja Karlsson slutit till sitt hjärta. Inte bara för att de finns i rosa, utan för att de även faller under beteckningen ”naturvin”, det vill säga vin utan tillsatser.
Det är nya jäsningsmetoder som ligger bakom fenomenet - något som dock är en sanning med modifikation eftersom ett annat namn på samma tillverkningsprocess är ”Methode Ancestrale”, med andra ord den gamla, ursprungliga metoden.
Vad denna innebär berättar Nadja mer om mellan flaskorna hon ställer fram. Några består av äkta vara från Champagne, några har sitt ursprung bara några mil hitom gränsen till Champagne, en och annan är från diametralt motsatta sidan av världen.
Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Avbokning/Ombokningsvillkor:
Köpt biljett återlöses ej, men det är möjligt att byta provning senast en veckan innan mot en kostnad om 150 kr.
OBS tecknad avbeställningsförsäkring gäller enbart med sjukintyg
Provningen tar ca 90 minuter.

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.



Rosa Bubblor
2024-05-10 18:00:00
Stockholm, Spritmuseum

Datum / Tid

fredag, 26 augusti 2022 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

625kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad