Menu

Konsthistoria enligt Ylva

Stockholm

Spritmuseum
söndag, 11 december 2022 kl:14:00

Dyk in på en snorkeltur i konsthistorien på Spritmuseum. En visning genom utställningen Rediscover Absolut Art Collection som flyter lätt på ytan och navigerar dig som besökare på en säker simtur utan att dras ner i postmodernismens relativistiska strömmar. Visningen tar dig från det uppenbara till det obskyra och ger svar på tal till alla pretentiösa påståenden om konsten. 


 
I utställningen möts ni av ett färgsprakande urval från Absolut Art Collection med exempel på det bästa och tokigaste 80- och 90-talen hade att erbjuda konstvärlden. I postmodernistisk anda ställs gränsen mellan reklam och konst på sin spets i en konstsamling som existerar mitt emellan båda världar. 
 


Spritmuseums museipedagog Ylva Bengtén med examen i konstvetenskap och museologinavigerar er genom konstens snåriga skogar. Med en stor dos humor och anekdoter reder hon ut begreppenoch de historiska referenserna i utställningen. Ni får svar på allting du egentligen aldrig behövde veta för att besöka en utställning; från varför museipersonal inte har någon humor när det kommer till kaffekoppar, ryggsäckar och paraplyer till vad som är skillnaden mellan plagiat, pastisch, parafras och parodi. 


Visningen pågår i ca 1h. 

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.

Datum / Tid

söndag, 11 december 2022 kl: 14:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad