Menu

Ölvisning + öl = Sant

Stockholm

Spritmuseum
lördag, 8 april 2023 kl:14:00

Idag finns det en öl för alla enligt oss, men kommer ölen som ingår i visningen falla dig i smaken? Det märker vi! Visningen börjar i vår bar och med varsin öl, alternativt alkoholfri hantverksöl, går vi tillsammans in i Öl-utställning.
Visste du att öl historiskt var en riktig livräddare och att en daglig ölranson på 4-5 liter inte var ovanligt under medeltiden? Och att öl under 1900-talet kom att bli en av de hetaste debattämnena i Sveriges Riksdag? Följ med på en resa som tar avstamp i vikingatidens öl till dagens ölscen med ca 500 bryggerier i Sverige. Vilken resa det har varit och vilken framtid vi har! 

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.

Datum / Tid

lördag, 8 april 2023 kl: 14:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad