Menu

Trendig Champagne

Stockholm

Spritmuseum
lördag, 8 april 2023 kl:15:00

Vi brukar prata om trender
Trend 1: Extra brut. Det vill säga extra torr champagne som innehåller mycket lite socker. Nadja Karlsson gräver ner sig i terroire, detta mångfacetterade begrepp som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat, tradition och unikitet. Aldrig har alla samtliga aspekter av torrhet retts ut med sådan esprit.
Trend 2: Ända in på 1970-talet skeppade Paris sina sopor till Champagne-distriktet. (Nadja berättar varför.) Nuförtiden är det snarare tvärtom. Dagens torra champagner är under av biodynamik och ekologi.
Trend 3: Champagnetillverkarna har upptäckt att folk dricker för lite champagne som måltidsdryck. Av den anledningen skapade de rosa champagne. Idag kan folk inte få nog av rosa champagne (det är delvis tanninernas förtjänst.
Någon större övertalning att lyfta glaset kommer under alla omständigheter inte att behövas från Nadja Karlssons sida.
Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Fri entre till museets utställningar.
Provningen tar ca 90 minuter.
Avbokning/Ombokningsvillkor:
Köpt biljett återlöses ej, men det är möjligt att byta provning senast en veckan innan mot en kostnad om 150 kr.
OBS tecknad avbeställningsförsäkring gäller enbart med sjukintyg

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.



Trendig Champagne
2024-04-26 18:00:00
Stockholm, Spritmuseum



Trendig Champagne
2024-06-07 18:00:00
Stockholm, Spritmuseum

Datum / Tid

lördag, 8 april 2023 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

650kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad