Menu

Italienska bubblor x 4

Stockholm

Spritmuseum
onsdag, 1 maj 2024 kl:19:00

Det är något särskilt med Italien. Där görs några av världens allra mest berömda stilla viner - men bara för det slutar det aldrig någonsin att bubbla, och i Italien görs det också viner av absolut världsklass. 
Hur gör man egentligen en prosecco - och varför har drycken översvämmat hela världen under de senaste åren? Och finns det några italienska mousserande som görs på samma sätt som man gör dem i champagne? 
 
På den här provningen får du besöka några av de mest spännande italienska distrikten för sprittande och bubblande vin - tillsammans besöker vi Iseosjöns klippiga stränder och smakar på viner som är stolta och anrika nog att jämföra sig själva med en klassisk champagne.  
 
Och vem vet - vid resans slut kanske vi till och med hittar bubblor som passar perfekt till världens bästa, handgjorda geléhallon? 
Måns Wadensjö är författare, och på Spritmuseum arbetar han som guide och provningsledare.  

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.

Datum / Tid

onsdag, 1 maj 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad