Menu

Master Class i Gin

Stockholm

Spritmuseum
onsdag, 3 april 2024 kl:18:00

Ginens popularitet har ökat stadigt under de senaste åren. Idag finns uppskattningsvis cirka 8 000 olika varianter på marknaden. Nu får du chansen att fördjupa dig i drycken, under ledning av en rutinerad branschutbildare. Dessutom får du lära dig att blanda gindrinkar som kommer att få dina gäster att tappa hakan.
Spritmuseums MasterClass Gin erbjuder ett unikt tillfälle för dig som vill förlora dig i gin-världen. Här får du lära dig mer om tillverkning, klassificering och om skillnaderna mellan olika ginstilar. Utöver en objektiv provning, där du får möjlighet att på djupet pröva dig fram under professionell vägledning, kommer du även att få lära dig sex olika klassiska drinkrecept.
MasterClass Gin leds av spritsommelier och utbildare Hans Bihl, en av Europas få handledare med W.S.E.T.* Level 3 Spirits Awards. Hans har genomfört tusentals utbildningar för branschpersoner, och startat flera barutbildningar (bl a YH-utbildningen International Bar Manager). Han har också tjänstgjort som kreativ ledare på Restaurangakademien, blivit Årets branschförbättrare på BCA-galan samt arbetat med hundratals olika varumärken.
 I provningen ingår ett kurskompendium och en generös goodie bag för dig som vill ta dina gin-kunskaper till nästa nivå.
Välkommen 

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.

Datum / Tid

onsdag, 3 april 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad