Menu

Spritpyssel

Stockholm

Spritmuseum
onsdag, 3 april 2024 kl:17:00

Ta med dina vänner till Spritmuseum och delta i en lekfull workshop där ni får prova på kryddmästaryrket!
Spritpysslet inleds med en kort historielektion om hur, vad och varför svenskarna har druckit genom tiderna. Kryddat brännvin har varit en del av den svenska dryckeskulturen i hundratals år, och många olika kryddor har använts för att få spriten att smaka bättre och, faktiskt, bli nyttigare. Hur vill du att just ditt brännvin ska smaka - klassiskt svenskt eller modernt och nytänkande? Under workshopen är det bara fantasin som sätter gränserna när du skapar egna recept utifrån kryddorna i vårt kryddbibliotek!
Efter pysslet får ni ta med er infusionsbehållare, kryddpåsar, receptbok, personligt designade etiketter och all nödvändig kunskap för att fortsätta experimentera hemma. Nu har ni allt som behövs för att i lugn och ro pröva er fram till er egen favoritsnaps. Skål och välkomna!

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.

Datum / Tid

onsdag, 3 april 2024 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad