Menu

Museum + bar: Krydda din egen snaps på Spritmuseum

Stockholm

Spritmuseum
onsdag, 19 juni 2024 kl:17:30

Samla dina vänner och gör personliga kryddblandningar till midsommarsnapsen! ???? I Museum + bar bjuder Kvinnohistoriska och Spritmuseum in till en skapandebar där sprithistorien möter kreativa processer.
Kvällen inleds med museipedagogen Molly Hultkvist som ger oss en inledande visning av Spritmuseums huvudutställning Dryckeslandet Sverige, med särskilt fokus på kvinnorna i dryckeshistorien. Vi fortsätter sen tillsammans i en kreativ workshop i hur, och med vad, man kan krydda sitt eget brännvin. Här får du skräddarsy din egen, unika kryddblandning till snapsen med hjälp av Spritmuseums kunniga personal. Lagom till midsommar.
Efter workshopen får ni ta med er infusionsbehållare, kryddpåsar, receptbok, personligt designade etiketter och all nödvändig kunskap för att fortsätta experimentera hemma. Inga förkunskaper krävs för att delta.
Efter workshopen får ni ta med er infusionsbehållare, kryddpåsar, receptbok, personligt designade etiketter och all nödvändig kunskap för att fortsätta experimentera hemma. Inga förkunskaper krävs för att delta.
Tid och plats: Onsdag 19 juni kl. 17.30-19.30 på Spritmuseum i Stockholm. Adress: Djurgårdsstrand 9.
Biljettpris: 475 kr. I biljettpriset ingår inträde till museet, visning, material och ett glas vin eller alkoholfritt alternativ. Förköp av biljetter via Kvinnohistoriskas Tickster krävs.
Tillsammans med andra museer bjuder Kvinnohistoriska in till skapandeverkstäder. Besökaren får en föreläsning eller visning om kvinnligt konstnärskap och arbete och får därefter själv testa på att skapa, medan baren är öppen.
OM SPRITMUSEUM
Spritmuseum är ett svenskt museum inriktat på alkoholkulturen i Sverige. Museets är att inspirera, sprida och öka kunskapen om svensk dryck och dryckeskultur genom kreativa, kontrastrika utställningar, provningar, måltider och upplevelser som kittlar alla sinnen. Läs mer om Spritmuseum på www.spritmuseum.se.
OM STOCKHOLMS KVINNOHISTORISKA
Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.

Datum / Tid

onsdag, 19 juni 2024 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Workshop

Kostnad

475

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad