Menu

Ginprovning

Stockholm

Spritmuseum
fredag, 4 oktober 2024 kl:18:00

Från norr om Höga kusten och hela vägen ner till Skåne tillverkas idag svensk gin. Gin som intagit en självklar plats på den internationella marknaden tack vare dryckens höga kvalitet. Om du trodde att gin var en tråkig gubbdricka trodde du fel. Idag finns det en rad svenska destillerier som använder sig av både lokala botanicals och ekfat för lagring. Och tonicen då? Ja, även den kräver sitt gedigna hantverk.
Under en epok var Sverige bäst i världen på Akvavit. För inte så länge sedan lanserades dessutom riktigt bra, svensk whisky. Och idag talas det om det svenska ginundret. Ta reda på varför under 90 minuters ginprovning tillsammans med Nadja Karlsson, dryckesexpert och nörd i allt vad svensk dryck heter.
Skål och välkomna!
Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.

Datum / Tid

fredag, 4 oktober 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad