Stäng reklam
Menu

Trendig champagne

Stockholm

Spritmuseum
lördag, 5 oktober 2024 kl:15:00

Fransmännen är vana trendsättare. Trots att champagne är en minst sagt tidlös klassiker påverkar trenderna hur den sprudlande drycken framställs. Nu är det dags för trendspaning på hög nivå.
Trend 1: Extra Brut.
Extra torr champagne med mycket lite socker. Nadja Karlsson gräver ner sig i terroir - det mångfacetterade begreppet som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat och lite andra svåra begrepp. Men framför allt handlar terroir om vinets unicitet.
Trend 2: Klimat.
Klimatförändringarna har tvingat vinproducenter världen över till förändring. Förr var bara 3 druvor tillåtna i Champagne - idag är det betydligt fler. Dagens champagneproduktion är ett under av biodynamik och ekologi.
Trend 3: Champagne som måltidsdryck.
Upprörande (och förvånande!) nog har champagne aldrig varit en särskilt populär dryck att dricka till maten. När man bestämde sig för att ändra på det satsades det hårt på rosa bubbel, en mer tanninrik och matvänlig variant på de klassiska bubblorna.
Någon större övertalning att lyfta glaset kommer inte att behövas för dryckesexperten Nadja Karlssons del under dessa 90 minuter.
Skål och välkomna!
Fri entré till museets utställningar ingår i biljettpriset.

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.



Trendig Champagne
2024-11-15 18:00:00
Stockholm, Spritmuseum

Datum / Tid

lördag, 5 oktober 2024 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

695kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad