Menu

Whiskyprovning

Stockholm

Spritmuseum
onsdag, 2 oktober 2024 kl:18:30

Den rökiga whiskyn som länge var det man “skulle dricka” (helst ljummen, framför en brasa, med gevärspipan fortfarande rykande) får nu stiga åt sidan till förmån för nya, spännande smaker från oväntade delar av världen. 
Nadja Karlsson skyr ingen chans att vara med och utmana dryckesvärldens invanda mönster. Nu vill hon ta er med på 90 minuters whiskeyprovning som handlar om den nya och moderna whiskeyvärlden, där okonventionella fat använts i lagringen och där rye whiskey fått ett rejält uppsving. En ny generation producenter har fått sätta sin prägel på spriten, och under denna provning får ni prova fyra olika sorter. Om vi serverar en cocktail? Jajamen! Huruvida gubbväldet kan utropas som officiellt över efter det får ni bestämma efter provningen. 
Skål och välkomna! 
Entré till museet ingår i biljetten. 

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.

Datum / Tid

onsdag, 2 oktober 2024 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad