Stäng reklam
Menu

Historiedrickarna

Stockholm

Spritmuseum
onsdag, 23 oktober 2024 kl:17:30

Tillsammans med er guide dyker ni ner i svensk dryckeshistoria när den är som allra bäst! Under ca 45 min rör ni er från 1500-talets medicinala användning av sprit fram till 1920-talets stränga spritrestriktioner (och de kreativa spritmarodörerna som trotsade spritrestriktionerna). Varför började vi krydda vårt brännvin? Varför blev lättgroggen en hit? Hur fick man tag på sprit under motbokstiden, och hade du själv blivit betrodd med en motbok? Det, och mycket mer, kommer ni få svar på under en interaktiv timme!
Ni kommer befinna er i museets utställningar Dryckeslandet Sverige och True Crime och prova er igenom en snaps, en punsch och en tidstypisk lättgrogg, som både förhöjer och ramar in er upplevelse. Hoppas vi ses på det vi kallar för historiedrickarna!

Spritmuseum är ett svenskt museum om alkoholkulturen i Sverige. Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer. Det är möjligt att köpa till en Smaklåda som bjuder besökaren på snapsar och tillbehör för att förstärka upplevelsen, och använda ännu ett av sina sinnen.



Historiedrickarna
2024-11-14 17:00:00
Stockholm, Spritmuseum

Datum / Tid

onsdag, 23 oktober 2024 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Spritmuseum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad