Menu

Välkommen På En Deckarafton Under Ledning Av Pekka Heino!

Stockholm

Stadsbiblioteket
onsdag, 18 april 2018 kl:18:00

Möt tre av våra mest intressanta och spännande thriller- och deckarförfattare.
Anna Jansson, vars populära serie om kriminalinspektör Maria Wern läses över hela världen.
Sara Larsson, som med sin nya bok Aldrig mer följer upp succéthrillern Den första lögnen.
Anna Bågstam, med lyssnarsuccén Stockholm Psycho, som i vår utkommer med Ögonvittnet.
Pekka Heino, kvällens moderator, har vi mött i en rad TV-program. Så som t.ex. Eurovision Song Contest och Vi i femman. Samt under flera år i programmet Gokväll, där Pekka Heino varit en av SVT:s populäraste programledare.

Sittplats kan förbokas.

Anna Jansson, en av Sveriges mest lästa deckarförfattare, föddes och växte upp i Visby. 1979 flyttade hon till Örebro för att utbilda sig till sjuksköterska och efter nästan 40 år är Anna Jansson fortfarande landskapet Närke trogen. Vid sidan om sitt författarskap föreläser Anna Jansson i etikfrågor runt om i landet. Samt har även skrivit och gett ut två böcker i ämnet tillämpad etik för vårdpersonal tillsammans med Agneta Blom, lektor i statsvetenskap. Första deckaren med omåttligt populära Maria Wern - Stum sitter guden – gavs ut år 2000. Och till dags datum har deckarserien getts ut i bland annat: Japan, Ryssland, Frankrike, USA, Holland, Tyskland, Spanien, Italien, Turkiet, Polen, Danmark, Norge, Finland och Estland. Böckerna har också gjort succé som TV-serie med Eva Röse i huvudrollen. Nu i vår är Anna Jansson aktuell med en ny Maria Wern-roman: Kvinnan på bänken.
Sara Larsson växte huvudsakligen upp i Grebbestad, i norra Bohuslän. Men är numera bosatt i Stockholm. Hon är utbildad civilingenjör, som även har studerat bland annat radiojournalistik och juridik. Idag driver Sara Larsson egen konsultverksamhet och jobbar främst med olika kommuner. Debutromanen Den första lögnen (2015) följs nu upp med thrillern Aldrig mer. ”Sara Larssons debutroman är så skickligt berättad att den faktiskt är underhållande, trots att den är så obehagligt realistisk.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter 2015-02-02.
Anna Bågstam, uppväxt i Solna och Danderyd, jobbar som jurist på Sveriges Radio. Bor söder om Stockholm, där författaren odlar ett brett intresseområde. Från måleri till boxning och kampsport. Under studierna på gymnasiet och juristlinjen förlade Anna Bågstam i princip all sin fritid på skräckfilm och att gå på Folkets bio. Något som nu troligtvis kommer till stor användning i författarrollen. Hennes ljudboksserie Stockholm Psycho nominerades till Årets deckardebut av Crimetime Specsavers Award 2017. Nya boken Ögonvittnet är starten på en helt ny deckarserie - med en ofullkomlig och mycket rolig hjältinna i huvudrollen.

Programmet ges i samarbete med Norstedts förlag.
Foto: Norstedts förlag.

Stockholms stadsbibliotek ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Numera ingår namnet Asplundhuset i adressen, efter arkitekten Gunnar Asplund, som även planerade parken i bibliotekets närhet. Biblioteket rymmer cirka 700 000 böcker. I verksamheten inryms även det Internationella Biblioteket med en stor nationell samling av böcker, musik etc från alla delar av världen som en resurs för invandrare och andra intresserade.

Datum / Tid

onsdag, 18 april 2018 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Stadsbiblioteket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Gratis

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad