kl: 18:00

Jesper Högström Samtalar Om Hjalmar Söderberg

StadsbiblioteketDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

OBS!!! Ändrat programinnehåll 8 maj kl. 18.
Nu - Jesper Högström samtalar på scenen.
Om Hjalmar Söderberg. I samarbete med Söderbergsällskapet. Moderator: Nils O. Sjöstrand.
Jesper Högström tecknar Hjalmar Söderbergs porträtt i biografin Lusten och ensamheten.
Söderbergs komplicerade förhållande till kvinnorna står i centrum för både hans liv och biografin om detta liv. Även staden Stockholm, som Söderberg skildrat med ömhet och exakthet, är central. 2017 utkom författaren, översättaren & litteraturkritikern Jesper Högströms mycket uppmärksammade bok Lusten och ensamheten : en biografi över Hjalmar Söderberg.
Jesper Högström har också hyllats brett och stort för sina översättningar till svenska av Hilary Mantels succéromaner Wolf hall och För in de döda, om Thomas Cromwell och Henrik VIII.
Han har även bland annat gett ut tre uppmärksammade faktaböcker om fotboll efter romandebuten 2004 med Den andra stranden. Samt medverkar regelbundet som skribent i Offside och skriver litteraturkritik i bland annat Dagens Nyheter och Expressen.
”Det Högström inte vet om Söderbergs liv och verk är inte värt att veta – i den känslan avslutar man läsningen av hans massivt gedigna biografi.” Staffan Bergsten, UNT.
”Från mobbad nörd till levande klassiker… den mångdimensionelle Hjalmar Söderberg - mannen som spelade schack mot sig själv… Högström mödar sig om att måla epoken runt sekelskiftet 1900, då hela kulturdebatten ångar av könsroller, sedlighet, sexualitet, klasskamp, hädelse och vampyrer.” Ulrika Knutson, DN.

Stockholms stadsbibliotek ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Numera ingår namnet Asplundhuset i adressen, efter arkitekten Gunnar Asplund, som även planerade parken i bibliotekets närhet. Biblioteket rymmer cirka 700 000 böcker. I verksamheten inryms även det Internationella Biblioteket med en stor nationell samling av böcker, musik etc från alla delar av världen som en resurs för invandrare och andra intresserade.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-08 18:00-19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Odengatan 55


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Inbjudan Till Säsongspresentation 28 Maj!
PRESS
20 maj
kl: 15:50

Inbjudan Till Säsongspresentation 28 Maj!

Vilken magisk modern klassiker får ta plats på Hipps scen i höst, och vilka nutida berättelser kommer att beröra dig på Intiman? En välkänd europeisk dramatiker kommer till Malmö för att regissera sin egen pjäs, kan du gissa vem? Årets familjeföreställning blir en saga alla känner till, men får lära känna på ett helt nytt sätt! Dessutom valsar en välbekant fransman in på...

PRESS
20 maj
kl: 12:40

Veckans Konserter På Grönan V. 21-22

Hon ligger bakom hits som "Call Me Maybe" och "Party For One". På torsdag kliver kanadensiska Carly Rae Jepsen ut på Stora Scen. Backyard Babies har firat 30 år i rockens tjänst med en turné som de avslutar på Gröna Lunds Stora Scen på fredag. På söndag avslutar vi konsertveckan genom att fira Childhood-dagen på Gröna Lund. På scen får vi bland annat se Robin Bengtsson, Lina Hedlund...

Bild på Samir & Viktor Välter Sommarsverige Med Nya Hits
PRESS
20 maj
kl: 12:20

Samir & Viktor Välter Sommarsverige Med Nya Hits

Sommaren kan börja! Samir & Viktor har ny musik på gång och sjunger tillsammans med Sverige även denna sommar.  Lika självklara som en saxofuckingfon är duon som fullständigt ritat om den svenska konsertkartan och gjort allsång till ett stående inslag i Melodifestivalen. Historien om Samir & Viktor släpper nya kapitel dagligen. De har fått Sverige att shuffla, ta en...

Hitta oss på Facebook