I Händelse Av Min Död

StadsbiblioteketDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Journalisterna Kerstin Weigl & Kristina Edblom har i tio års tid dokumenterat samtliga fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. I händelse av min död är en isande skildring om hur kvinnor dör i Sverige, men ännu mer om hur de lever. Weigl & Edblom berättar nära och känsligt om människor som har förlorat en älskad och hur samhället inte förmår höra kvinnornas rop på hjälp. Författarna samlade rättegångsprotokoll, domar, dagböcker, fotografier och brev i en rullvagn, kallad kuvösen, på Aftonbladets redaktion. Inuti kuvösen fanns hundratals livsöden. ”Kim som var säker på att hon skulle mördas och gömde undan ett avskedsbrev. Ayten som slutade bry sig om att täcka för blåmärkena i ansiktet och socialsekreteraren Linn som försökte hjälpa Ayten att komma ur en farlig relation. Systrarna som måste hälsa på pappa i fängelse. Och elvaåriga Jonathan som önskar att det fanns en trappa till himlen så han kunde se mamma ibland.” Fram växer en berättelse om förlust och förtvivlan, livskraft och läkning – och om samhällets syn på brotten som privata familjetragedier. Programmet ges i samarbete med bokförlaget Natur & Kultur.

Stockholms stadsbibliotek ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Numera ingår namnet Asplundhuset i adressen, efter arkitekten Gunnar Asplund, som även planerade parken i bibliotekets närhet. Biblioteket rymmer cirka 700 000 böcker. I verksamheten inryms även det Internationella Biblioteket med en stor nationell samling av böcker, musik etc från alla delar av världen som en resurs för invandrare och andra intresserade.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-05 18:00-19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: