På Scenen: Juristen Dona Hariri & Supermodellen Roger Dupé!

StadsbiblioteketDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

”Det är inte coolt att begå brott det är coolare att kunna sin rätt”. Många, ofta unga, känner inte till sina rättigheter. De är heller inte medvetna om sina skyldigheter, säger juristen Dona Hariri. Supermodellen Roger Dupé, den första svarta modellen att arbeta med det exklusiva varumärket Rolls-Royce, vill öka mångfalden & rättigheterna i modebranschen för kommande modeller. Dupé (f. 91) uppvuxen i Västerås med föräldrar från Togo & Ghana. Hans förebilder som liten, N. Mandela & M. Luther King, kunde inte hjälpa honom när han utsattes för rasism & fick slåss för sin svenska identitet. Under en resa till Stockholm blev han upptäckt av 2 modellscouter & hamnar i modevärlden. Men blir snart varse att i en extremt homogen & ofta exkluderande modebransch efterfrågas sällan svarta modeller. Hans vilja att bryta normer blir starten på en resa med händelser & möten som han aldrig hade kunnat drömma om. Hariri (f. 88) svensk jurist, människorättsaktivist, programledare & föreläsare, brinner för att tillgängliggöra juridik & använder juridiken som ett verktyg för inkludering, jämlikhet & jämställdhet. Nominerad till Årets jurist 2016 & listad som en av Sveriges 100 framtida makthavare.

Stockholms stadsbibliotek ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Numera ingår namnet Asplundhuset i adressen, efter arkitekten Gunnar Asplund, som även planerade parken i bibliotekets närhet. Biblioteket rymmer cirka 700 000 böcker. I verksamheten inryms även det Internationella Biblioteket med en stor nationell samling av böcker, musik etc från alla delar av världen som en resurs för invandrare och andra intresserade.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-04 18:00-19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: