Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 18:00

Människan I Provröret : Gentekniken Som Bygger Om Vårt Innersta

StadsbiblioteketDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Torill Kornfeldt, vetenskapsjournalist & författare, undersöker vilka konsekvenser de senaste årens framsteg inom genteknik har lett till och vad som väntar runt hörnet. Apor med manipulerad arvsmassa, cancerpatienter som hoppas på bot med nya mediciner … När ska tekniken användas och vem ska fatta de besluten?
Den nya genteknikens framväxt har gått i rasande fart. När de första genmodifierade barnen, ett par tvillingflickor, föddes i Kina 2018 blev det tydligt att mänskligheten står inför helt nya och svåra medicinsketiska frågeställningar. Med gensaxen CRISPR/Cas 9 kan man troligen bestämma barns egenskaper samt slippa sjukdom och åldrande. Men det finns också risker. Hur ska de nya verktygen, som kan förändra vår arvsmassa, hanteras?
Programmet ges i samarbete med förlaget Natur & Kultur.

Stockholms stadsbibliotek ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Numera ingår namnet Asplundhuset i adressen, efter arkitekten Gunnar Asplund, som även planerade parken i bibliotekets närhet. Biblioteket rymmer cirka 700 000 böcker. I verksamheten inryms även det Internationella Biblioteket med en stor nationell samling av böcker, musik etc från alla delar av världen som en resurs för invandrare och andra intresserade.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-30 18:00-19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: