Menu

Gina Dirawi

Stockholm

Stadsbiblioteket
torsdag, 7 maj 2020 kl:18:00

Gina Dirawi, programledare, komiker & skådespelare, berättar om sin debutroman ”Paradiset ligger under mammas fötter”. Möt Mona, som längtar efter frihet. Mila, som vill visa att hon är mer än ett hijabispöke som inte går på andra fester än sin mammas mångfaldsgrupp. Nour, som bor i ett palestinskt flyktingläger styrt av en grupp korrupta män.
Gina Dirawis debut är en frispråkig roman om vänskap, frigörelse och världens orättvisor. Boken, som utspelar sig i Norrland och i ett palestinskt flyktingläger i Beirut, tar upp kulturkrockar, psykisk ohälsa och feminism.
Vi lär känna tre unga kvinnor, som vill forma sina egna liv. ”Men vad brukar världen göra mot kvinnor som vill ha mer än det som serveras?” I samarbete med Norstedts.

Stockholms stadsbibliotek ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Numera ingår namnet Asplundhuset i adressen, efter arkitekten Gunnar Asplund, som även planerade parken i bibliotekets närhet. Biblioteket rymmer cirka 700 000 böcker. I verksamheten inryms även det Internationella Biblioteket med en stor nationell samling av böcker, musik etc från alla delar av världen som en resurs för invandrare och andra intresserade.

Datum / Tid

torsdag, 7 maj 2020 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Stadsbiblioteket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Gratis

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad