Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 18:00

Gina Dirawi

StadsbiblioteketDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Gina Dirawi, programledare, komiker & skådespelare, berättar om sin debutroman ”Paradiset ligger under mammas fötter”. Möt Mona, som längtar efter frihet. Mila, som vill visa att hon är mer än ett hijabispöke som inte går på andra fester än sin mammas mångfaldsgrupp. Nour, som bor i ett palestinskt flyktingläger styrt av en grupp korrupta män.
Gina Dirawis debut är en frispråkig roman om vänskap, frigörelse och världens orättvisor. Boken, som utspelar sig i Norrland och i ett palestinskt flyktingläger i Beirut, tar upp kulturkrockar, psykisk ohälsa och feminism.
Vi lär känna tre unga kvinnor, som vill forma sina egna liv. ”Men vad brukar världen göra mot kvinnor som vill ha mer än det som serveras?” I samarbete med Norstedts.

Stockholms stadsbibliotek ligger vid korsningen Sveavägen och Odengatan i Vasastaden. Numera ingår namnet Asplundhuset i adressen, efter arkitekten Gunnar Asplund, som även planerade parken i bibliotekets närhet. Biblioteket rymmer cirka 700 000 böcker. I verksamheten inryms även det Internationella Biblioteket med en stor nationell samling av böcker, musik etc från alla delar av världen som en resurs för invandrare och andra intresserade.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-07 18:00-19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: